Wentzo goes Kenya

Veertien Wentzo collega’s reizen af naar Kenia om hier van betekenis te kunnen zijn

8 Wentzo collega's zitten lachend op een bank. Twee houden een Keniaans vlaggetje vast
Wentzo slogan connect to make a difference

Als organisatie vinden we het belangrijk om van betekenis te zijn voor onze medemens. Daarom reizen er van 18-27 januari 2024 veertien collega’s naar Kenia, mede mogelijk gemaakt door HPE Aruba Networking. Tijdens deze reis verblijven we in Mago, een klein plaatsje in het westen van Kenia. Hier zetten de Nederlandse organisaties Flame Foundation en Stichting Mago zich in om (de schrijnende gevolgen van) armoede te bestrijden. Daarnaast bieden zij kinderen een betere toekomst door te voorzien in voorlichting, onderwijs en medische zorg.

Logo HPE Aruba Networking

Wat gaan wij doen?

In nauwe samenwerking met Stichting DEAN, Flame Foundation en Stichting Mago pakken wij verschillende werkzaamheden op tijdens deze reis:

  • een langdurig stabiele IT-netwerkinfrastructuur realiseren voor Butiti primary school, Mago primary school en Lusengeli secondary school;
  • benodigde hardware (laptops, access points en switches) leveren en kennisdelen;
  • een gastcollege verzorgen voor ICT-studenten in Kenia;
  • een huis bouwen voor Doreen;
  • het organiseren van een onbezorgde sportdag.

 

Kinderen in Kenya volgen een les op school. Ze kijken naar boekjes die ze vasthouden.

Betrokken raken bij dit project?

Als klant, leverancier of partner kan je ook bijdragen aan Wentzo goes Kenya. Eén van de mogelijkheden is om geld te doneren voor de bouw van een woning voor Doreen en haar gezin. Het dak van hun huis is lek en tijdens het regenseizoen gebruiken ze bassins en containers om het lekkende water op te vangen. Door de kou en malaria zijn de afgelopen jaren vier broertjes en zusjes van Doreen overleden. Een nieuw huis van levensbelang voor het gezin!

We zijn blij dat ons doel van € 5.000,- voor het huis van Doreen in Kenia ruim twee weken voor ons vertrek is behaald! Dankzij vele donaties kunnen we het huis realiseren. Hoewel ons oorspronkelijke doel is behaald, willen we benadrukken dat elke extra bijdrage nog steeds zeer welkom is. Het stelt ons in staat om niet alleen het huis, maar ook aanvullende ondersteuning aan Doreen en haar familie te bieden. Asante sana! (Enorm bedankt!)

Steun de bouw van een nieuwe woning
Help jij ons mee van betekenis te zijn?
Doreen sprokkelt hout

Wentzo goes Kenya vindt plaats in samenwerking met de Flame Foundation, Stichting Mago en DEAN.

Wentzo goes Kenya 2018

Het is niet de eerste keer dat wij deze reis ondernemen, ook in 2018 is een groep Wentzo collega’s afgereisd naar Kenia. Deze groep heeft onder andere een huis gebouwd voor het gezin van Brighton (toen 8 jaar). Zijn beide ouders werkten buiten het dorp en er was amper voldoende geld voor voedsel, laat staan voor een fatsoenlijk onderkomen. Het huidige huisje was onveilig en dit was een grote zorg voor het gezin. Daarnaast mochten we bijdragen aan meer positieve veranderingen. Bekijk de aftermovie voor een sfeerimpressie van deze reis.

Groepsfoto van Wentzo collega's en lokale bouwlieden in Kenia. Wentzo Goes Kenya reis in 2018

Video niet beschikbaar

Accepteer de cookies om de video’s op onze site te kunnen bekijken.