Doreen

Tijdens onze Kenia reis in januari 2024 zullen de Wentzo collega’s ook meebouwen aan een huis voor Doreen en haar gezin.

Doreen en haar ouders staan voor hun huis in Mayo
Wentzo slogan connect to make a difference

Wie is Doreen?

Doreen Ingasiani is 13 jaar oud en woont in Mago, een klein plaatsje in West Kenia. Ze heeft de ambitie om piloot te worden en later haar familie te kunnen ondersteunen. Maar op dit moment hebben zij en het gezin waar ze uitkomt andere uitdagingen. Haar ouders zijn erg arm en hebben geen opleiding gehad. Zij werken dan ook onregelmatig. Haar vader werkt voor een kleine opbrengst op het land en haar moeder bij de theeplantage. De familie bestond uit 10 kinderen, maar in de afgelopen jaren zijn er vier broertjes en zusjes overleden. Nu is Doreen nog samen met een zus en vier broers.

Doreen sprokkelt hout

De omstandigheden waarin het gezin verkeert, zijn schrijnend: ze hebben een huisje met twee kamers. Het dak is lek en tijdens het regenseizoen gebruiken ze bassins en containers om het lekkende water op te vangen. Het overlijden van een aantal kinderen is dan ook het gevolg van kou en Malaria. Een nieuw huis voor Doreen haar gezin is van levensbelang!

Help je mee?

Als Wentzo collega’s trekken we ons het lot van Doreen én vele van haar leeftijdsgenoten aan. In januari 2024 gaan we naar Kenia om bij verschillende projecten te ondersteunen in samenwerking met o.a. de Flame Foundation. We willen vragen of jij ons wil helpen een nieuw (t)huis voor Doreen te bouwen. Zodat ze een veilige plek heeft om te wonen voor haar en haar gezin. En dat ze vanuit deze plek haar dromen kan gaan najagen. Jouw bijdrage gebruiken we om het bouwmateriaal van dit huis te bekostigen en lokale bouwlieden in te huren. Klik op de doneerbutton hieronder om een bijdrage te leveren. Namens Doreen hartelijk dank voor je bijdrage!

 

Steun de bouw van een nieuwe woning
Help jij ons mee van betekenis te zijn?
Doreen Huis in Kenia Buitenkant

Flame Foundation

Doreen zit al enige tijd in het Flame programma. De Flame Foundation zorgt ervoor dat Doreen samen met bijna 100 andere kinderen in deze regio naar school kunnen en dat medische ondersteuning wordt vergoed. Doreen gaat nu naar de Kapsambo Secondary school. Ze heeft verschillende taken in het huishouden. Zo haalt ze water bij de rivier, sprokkelt en hakt ze brandhout en maakt ze het huis schoon. In de vrije tijd houdt ze van verstoppertje spelen en touwtje springen. Ook krijgen zij en haar ouders extra ondersteuning in algemene kennis en vaardigheden door workshops die vanuit de stichting georganiseerd worden. Vanuit de Flame Foundation is de nood van deze familie gesignaleerd en gevraagd of de Wentzo kan helpen om een nieuw huis voor Doreen te bouwen.

Kinderen in Kenya lachen naar de camera