Wentzo Foundation

Als sociale netwerkspecialist zijn we niet alleen elke dag bezig met connectiviteit, we voelen ons ook verbonden met de wereld om ons heen. Daarom gaat 10% van onze winst naar de Wentzo Foundation.

Twee Wentzo collega's kijken lachend naar een beeldscherm
Roelanda Meijerink Wentzo

Roelanda Meijerink

Inkoop Specialist & Licentiebeheerder
Wentzo slogan connect to make a difference

Connect to make a difference

De Wentzo Foundation steunt onderwijs-, zorg- en welzijnsprojecten die zich richten op kwetsbare mensen in binnen- en buitenland. Dat doen we met onze tijd, onze kennis, ons netwerk en met geld. We steunen projecten bij voorkeur voor langere tijd, zodat de impact groter is. We werken verder het liefst samen met organisaties die een gebied of een groep mensen al goed kennen. Ook vinden we het belangrijk dat er een collega of klant al bij het project betrokken is of betrokken wil raken.

Digitaal onderwijs

Kenia

Internet opent de wereld van kinderen. Daarom realiseren we in Kenia betrouwbare netwerken voor scholen. Ook leveren we benodigde hardware, geven we een gastcollege aan ICT-studenten en zijn er plannen om digitale lesmiddelen te ontwikkelen. Op die manier dragen we bij aan de kwaliteit van het onderwijs en vergroten we de ontwikkelingskansen van kinderen. We doen dit in samenwerking met de Flame Foundation en DEAN.

Groepsfoto van Wentzo collega's en lokale bouwlieden in Kenia. Wentzo Goes Kenya reis in 2018

Eten op tafel

Nederland
In Nederland leven zo’n 1,2 miljoen mensen onder de armoedegrens. Een wekelijkse tas met boodschappen maakt voor hen het verschil. Het zorgt ervoor dat kinderen met een gevulde maag naar school kunnen. En dat ‘s avonds iedereen eten kan opscheppen. Medewerkers van Wentzo helpen een keer in de twee weken als vrijwilliger mee bij de voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten.

Een Wentzo collega is bezig met het vullen van boodschappen kratten bij de Voedselbank

Olifantsgras

Albanië
De verwarming een paar graden hoger op een koude dag? Dat is voor ons heel normaal. Op het platteland van Albanië ligt dat anders. Veel gezinnen hebben geen geld om duur brandhout voor hun kachel te kopen. Samen met partnerorganisaties heeft de Wentzo Foundation daarom olifantsgras geplant. Een gewas dat snel groeit, CO2 opneemt en eenvoudig verwerkt kan worden tot brandstof. Zo dragen we bij aan betere leefomstandigheden voor arme gezinnen.

Wentzo Foundation Albanië, jongeren planten olifantsgras

Betrokken raken

Vanuit de Wentzo Foundation betrekken we ook graag onze relaties om activiteiten samen uit te voeren of te ondersteunen. Dus wil jij als klant, partner of leverancier samen met ons van betekenis zijn? Dan gaan we graag in gesprek. Je kunt bijvoorbeeld tijd, expertise of apparatuur beschikbaar stellen. We horen graag welke vorm van betrokkenheid jou aanspreekt.

Roelanda Meijerink Wentzo

Roelanda Meijerink

Inkoop Specialist & Licentiebeheerder
0577-460008

Neem contact met mij op

Hidden