Faq

  1. Hoe betrouwbaar is de IBP FO scanner?

    De tool is ontwikkeld door Guardian360, de toonaangevende Nederlandse speler in vulnerability en compliancy scans.

  2. Kan de scanner aantonen of mijn school volledig compliant is aan het normenkader?

    Nee, dat is onmogelijk. De normen gaan namelijk niet alleen over je netwerk, maar ook over je organisatie en de manier waarop je processen inricht. Alleen een audit laat zien of je volledig compliant bent. De resultaten van de scans zijn daarbij wel een waardevol hulpmiddel.

  3. Wanneer moet mijn school voldoen aan het normenkader IBP FO?

    Naar verwachting worden scholen vanaf 2027 verplicht om te voldoen aan het normenkader.

  4. Gelden de normen alleen voor mijn school of ook voor IT-partner?

    De normen gelden ook voor IT-partners en andere leveranciers die betrokken zijn bij jouw netwerk.

  5. Hoe raakt het normenkader IBP FO mijn netwerk?

    In het normenkader staan 69 normen voor het verwerken van persoonsgegevens en informatiebeveiliging. Een deel van die normen raken de manier waarop jouw netwerk is ingericht. Het gaat daarbij onder meer over normen op het gebied van configuration management, identity en access management en security management.

  6. Wat is het normenkader IBP FO?

    Het Normenkader IBP FO bevat normen voor het verwerken van (persoons)gegevens door basisscholen en middelbare scholen. Die moeten scholen helpen om datalekken te voorkomen en bescherming bieden tegen het toenemende aantal cyberaanvallen. Het Normenkader IBP FO is ontwikkeld in samenwerking met het onderwijs zelf en op initiatief van het ministerie van OCW, Kennisnet, SIVON, de PO-Raad en de VO-raad.

  7. Hoe werkt de hackeralert van Security Insight?

    Ondanks alle beveiligingsmaatregelen die je neemt, kan het gebeuren dat er een hacker je netwerk binnendringt. Dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten. Een virtuele component (canary) in je netwerk helpt je daarbij. Deze Canary luistert op de achtergrond mee in je netwerk en slaat een stil alarm bij verdacht netwerkverkeer. Hierdoor kun jij eerder ingrijpen en schade van een hackpoging beperken.

  8. Hoe werkt Security Insight?

    De resultaten van de scans worden vergeleken met de normeringen die gelden voor jouw bedrijf of organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de ISO 27001, de NEN7510, de BIO of de AVG. Je krijgt direct een waarschuwing als een netwerkelement niet meer compliant is, inclusief een urgentieclassificering en gedetailleerde suggesties voor oplossingen. We gaan hierover met je in gesprek en geven gedetailleerde suggesties voor oplossingen.

  9. Welke scanners bevat Security Insight?

    Security Insight brengt 15 krachtige scanners samen. Van een global scanner die applicaties controleert tot een amplification scanner die de configuratie van je servers monitort. En van een credential scanner die het wachtwoordgebruik onder de loep neemt tot een network vulnerability scanner die bijvoorbeeld verouderde patches bij besturingssystemen signaleert.

  10. Welke voordelen biedt Security Insight?
    • Continue monitoring biedt meer inzicht dan periodieke security audits.
    • Je hebt één vendorneutraal platform waarmee je jouw netwerk monitort.
    • Je kunt als IT-manager of CISO netwerkleveranciers gericht aanspreken op veiligheidsrisico’s.
    • Je kunt naar interne (directie/bestuur/RvT) en externe stakeholders (banken, verzekeraars) aantonen dat je (informatie)beveiligingsbeleid technisch op orde is.
  11. Wat is Security Insight?

    Security Insight is een oplossing van Wentzo waarmee je informatiebeveiliging naar een hoger niveau tilt en realtime grip krijgt op digitale risico’s. Met Security Insight wordt jouw netwerk continu gescand op een groot aantal mogelijke kwetsbaarheden. Je weet daardoor realtime of je nog voldoet aan de securitynormen in jouw branche of de eisen die horen bij jouw informatiebeveiligingsbeleid. Ook krijg je alerts wanneer hackers proberen binnen te dringen in jouw netwerk.

  12. Welke SD-WAN-oplossing adviseren jullie?

    Wentzo levert SD-WAN van Fortinet. Fortinet is wereldwijd toonaangevend op het gebied van SD-WAN. Met Fortinet beschik je over een SD-WAN oplossing die wordt toegepast door enterprise bedrijven en internationale organisaties. De netwerkspecialisten van Wentzo staan garant voor een naadloze implementatie van Fortinet Secure SD-WAN in jouw organisatie.

  13. Welke voordelen biedt SD-WAN?
      • SD-WAN is betaalbaarder dan een traditionele WAN-oplossing, omdat je betaalbare internetaansluitingen gebruikt als basis voor jouw netwerk en met software op een intelligente manier de verkeersstromen binnen dat netwerk regelt.
      • SD-WAN biedt flexibiliteit wanneer je tussentijds bijvoorbeeld je bandbreedte wilt opschalen of andere aanpassingen wilt doen.
      • Met SD-WAN kun je belangrijk netwerkverkeer prioriteit geven en wordt netwerkverkeer automatisch omgeleid als er een verbinding wegvalt.
      • Je beheert SD-WAN vanuit één centrale cloudomgeving.
  14. Wat is SD-WAN?

    SD-WAN staat voor Software Defined Wide Area Network. Het is een manier om netwerken van locaties of vestigingen met elkaar te verbinden, zonder dat je daar traditionele hardware voor nodig hebt. In plaats daarvan wordt software gebruikt om verkeer op een efficiënte en dynamische manier over het netwerk te routeren.

  15. Welke NAC-oplossing adviseren jullie?

    Onze voorkeur gaat uit naar de Aruba ClearPass. Dit platform biedt je niet alleen het hoogst haalbare beveiligingsniveau, maar ook het grootste gebruiksgemak. Je beheert eenvoudig de toegang tot zowel je draadloze als je vaste netwerk. Op basis van de rollen, het type device en het security niveau, krijgen apparaten geautomatiseerd volledige of beperkte toegang tot het netwerk.

  16. Wat houdt Least Privileged Access in?

    Bij Least Privilage Acces krijgen gebruikers niet meer rechten dan ze nodig hebben om bijvoorbeeld hun werk te doen of te studeren. Op die manier verminder je beveiligingsrisico’s, want als er onverhoopt indringers binnenkomen via devices van gebruikers kunnen ze niet bij alle delen van jouw netwerk.

  17. Wat houdt Zero Trust Network Access in?

    Bij Zero Trust Network Access vindt er standaard en continu verificatie en autorisatie plaats voordat iemand toegang krijgt tot het netwerk. Zelfs als gebruikers zich binnen je netwerk bevinden. Het is de basis voor moderne netwerkbeveiliging in een wereld waarin dreigingen zowel van binnen als van buiten komen.

  18. Welke voordelen biedt Network Access Control (NAC) voor netwerkbeveiliging?

    Met NAC monitor je realtime wie er wanneer, waar en met welk type device verbinding maakt met je netwerk. Daarnaast stel je policies per gebruikersgroep vast. Weer bijvoorbeeld automatische devices zonder recente anti-virussoftware, privé devices of onbekende IOT-devices. Ook controleer je moeiteloos of verbonden devices nog voldoen aan je beveiligingsregels. Devices met verdacht netwerkverkeer plaats je in quarantaine.

  19. Waarom is NAC belangrijk voor jouw netwerkbeveiliging?

    Met de groei van het aantal online en digitale toepassingen, groeit ook jouw netwerkverkeer. Bovendien maken gebruikers tegenwoordig met een brede mix aan zakelijke en privé devices verbinding met jouw netwerk. Dat brengt nieuwe risico’s met zich mee. Met Network Acces Control beheers je die risico’s en houd je grip op het netwerkverkeer. Wentzo helpt je aan de NAC-oplossing die aansluit bij jouw organisatie en netwerkverkeer.

  20. Wat is NAC?

    NAC staat voor Network Acces Control. Het is een hulpmiddel om de toegang tot jouw netwerk te reguleren en alleen geautoriseerde gebruikers toe te laten.

  21. Hoe bescherm ik mijn netwerk als medewerkers thuis of onderweg inloggen?

    Medewerkers in jouw organisatie loggen steeds vaker thuis of onderweg in. Dan wil je dat je firewall daar ook werkt. Voor maximale beveiliging laat je je medewerkers via een VPN-cliënt verbinding maken met jouw firewall. Die routeert het verkeer naar het interne netwerk en/of het internet. Zo gelden je security policies ook op afstand!

  22. Welke firewall-oplossing biedt Wentzo?

    Wentzo levert firewall oplossingen van Fortinet. De FortiGate firewalls bieden een perfecte balans tussen eenvoud in beheer, maximale bescherming en een gezonde, schaalbare tariefstelling. Een belangrijk element is de FortiGuard protectie service. Deze biedt uitgebreide beveiligingsservices, updates en maximale bescherming voor jouw netwerk.

  23. Welke soorten firewalls zijn er?

    Packet-filtering firewalls, stateful inspection firewalls, application-level firewalls, next-gen firewalls, proxy firewalls; firewalls zijn er in alle soorten en maten. Welk type firewall geschikt is voor jouw organisatie, hangt af van de beveiliging behoeften, de complexiteit van het netwerk en de gewenste functionaliteit.

  24. Waar beschermt een firewall tegen?

    Met een firewall ben je beschermd tegen virussen, spyware, DDOS-aanvallen en ander ongewenst netwerkverkeer. Een goede firewall doet dat op een gebruiksvriendelijke manier en biedt jouw medewerkers ook thuis of onderweg veilige toegang tot het internet óf je interne netwerk.

  25. Hoe werkt een firewall?

    Een firewall werkt met een set van regels die bepalen welk netwerkverkeer wordt toegestaan ​​of geblokkeerd. Deze regels zijn gebaseerd op verschillende criteria, zoals bron- en doel-IP-adressen, poortnummers en protocoltypes. Moderne firewalls gebruiken ook machinelearning en artificial intelligence om bedreigingen voor jouw netwerk te signaleren.

  26. Wat is een firewall?

    Een firewall is een beveiligingslaag tussen jouw netwerk en de buitenwereld. Een firewall beschermt jouw netwerk tegen ongeautoriseerde toegang en schadelijke activiteiten.

  27. Kunnen jullie met mij meedenken over de continuïteit en veiligheid van mijn netwerk?

    Zeker, we gaan graag met je in gesprek. Samen kijken we naar huidige en toekomstige bedreigingen en sparren we over jouw netwerkinfrastructuur. Op basis daarvan geven we je gericht advies op het gebied van Secure Networking.

  28. Welke tools en technologieën zijn beschikbaar voor Secure Networking?

    Er zijn veel verschillende oplossingen om de veiligheid en continuïteit van jouw netwerk te borgen. Dit zijn een aantal belangrijke tools die we bij Wentzo veel toepassen.

    -Met Network Acces Control (NAC) monitor je realtime wie er verbinding wil maken met jouw netwerk. Na een uitgebreide validatie geef je geautomatiseerd de minimaal benodigde toegangsrechten.
    -Met DDI krijg je grip op DNS- en DHCP-verkeer. Zo dring je spoofing terug en bied je malwaredreigingen het hoofd.
    -Met een third-gen firewall bescherm je al jouw gebruikers en netwerkonderdelen, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring.
    -Security Insight scant continu en realtime jouw netwerk op meer dan 15 verschillende kwetsbaarheden. Ook krijg je alerts als hackers proberen binnen te dringen in jouw netwerk. Verder monitor je doorlopend of je nog voldoet aan de securitynormen in jouw branche of de eisen die horen bij jouw informatiebeveiligingsbeleid.

  29. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een Secure Network?

    Een Secure Network is een netwerk dat is ontworpen met het oog op continuïteit. Veiligheid is niet alleen leidend bij het design, maar staat ook voorop bij de inrichting en het vormgeven van processen en het monitoren van jouw netwerk. En omdat hackers en cybercriminelen nooit stil staan, doen wij dat ook niet. We blijven steeds met je in gesprek over de veiligheid van je netwerk en voeren in samenspraak met jou maatregelen door om dreigingen af te slaan.

  30. Wat is Secure Networking en hoe kan het mijn bedrijf helpen?

    Met Secure Networking zorgt Wentzo ervoor dat de primaire processen in jouw organisatie nooit worden verstoord door problemen met het netwerk. We zorgen voor een stabiel, snel en veilig netwerk waarbij het servicemanagement altijd op orde is. Dat doen we met een team van meer dan 50 ervaren netwerkprofessionals, die continu hun netwerkkennis doorontwikkelen en nieuwe netwerontwikkelingen op de voet volgen.

  31. Hoe kies ik de beste NaaS-oplossing kiezen voor mijn zorginstelling?

    Een goede NaaS-oplossing is naadloos afgestemd op jouw zorgorganisatie. We kijken daarbij onder meer naar jouw locaties, de ontwikkeling van het netwerkverkeer, de zorgtechnologieën die je nu gebruikt en natuurlijk de behoeften van jouw medewerkers, cliënten en patiënten. Ook brengen we met netwerkmetingen en spectrum analyses eventuele netwerkbarrières in kaart. Op basis van alle technische en functionele wensen werken we vervolgens samen aan een netwerkontwerp dat past bij jouw organisatie en locaties.

  32. Welke providers bieden Network as a Service (NaaS) oplossingen aan voor de zorg?

    Providers als HPE Aruba Networking, Extreme Networks, Fortinet, Huawei en Juniper-Mist zijn voorbeelden van gerenommeerde fabrikanten die NaaS-oplossingen voor de zorg bieden. Dat doen ze via managed service providers zoals Wentzo. Als onafhankelijke managed service provider adviseren we je graag welke NaaS-oplossing het beste aansluit bij jouw wensen.

  33. Hoe draagt NaaS bij aan positieve ervaringen van patiënten of cliënten?

    Met NaaS van Wentzo beschikken jouw cliënten of patiënten over een betrouwbaar en veilig netwerk met een hoge snelheid. Of ze nu bij je op bezoek zijn of bijvoorbeeld in hun eigen woonzorgappartement. Omdat je zelf voorspelbare maandelijkse netwerkkosten hebt, kun je die eenvoudig doorberekenen naar cliënten. Natuurlijk is het met NaaS ook mogelijk om een gratis gastennetwerk aan te bieden. Zijn er onverhoopt problemen? Dan ondersteunt Wentzo patiënten of cliënten vanuit een professionele helpdesk. Uiteraard scheiden we bij Wentzo patiënten- en cliënten netwerken van het netwerk dat jouw zorgprofessionals gebruiken. Zo is de veiligheid van gevoelige informatie goed geborgd.

  34. Hoe helpt NaaS bij het verbeteren van de kwaliteit van de zorg?

    Steeds meer zorgtaken zijn gedigitaliseerd. Van het bijwerken van zorgdossiers tot het aftekenen van medicijnlijsten. Als je dat overal en direct kunt doen, is er minder kans op vergissingen of fouten. De gegarandeerde connectiviteit van een NaaS-oplossing draagt zo direct bij aan de uitvoering van primaire zorgtaken en de kwaliteit van de zorg. Een NaaS-oplossing biedt ook gemak en flexibiliteit, met bijvoorbeeld flexplekken voor ambulante medewerkers.

  35. Wat zijn de voordelen van Network as a Service (NaaS) in de zorg?

    Met een Network as a Service is de continuïteit en kwaliteit van jouw netwerk geborgd. Zo kunnen jouw medewerkers altijd en overal hun zorgtaken uitvoeren. En zijn patiënten of cliënten altijd verzekerd van een snelle, betrouwbare draadloze verbinding. Als zorgorganisatie hoef je zelf geen grote investering meer te doen. En omdat we bij Wentzo de monitoring en het beheer van jouw netwerk verzorgen, kunnen jouw eigen netwerkbeheerders zich focussen op bijvoorbeeld eerstelijnsondersteuning of de adoptie van nieuwe zorgtechnologieën.

  36. Wat is NaaS in de zorg?

    NaaS staat voor Netwerk as a Service. Het betekent dat jouw zorgorganisatie het netwerk niet langer zelf aanschaft en beheert, maar dat een gespecialiseerde partner die complete verantwoordelijkheid van je overneemt. Die partner zorgt ervoor dat jouw netwerk betrouwbaar en veilig is én blijft. Tegen voorspelbare, maandelijkse kosten.

  37. Welke providers bieden Network as a Service (NaaS) oplossingen aan voor het onderwijs?

    Wij werken samen met providers als HPE Aruba Networking, Extreme Networks, Fortinet, Huawei en Juniper-Mist. We adviseren je merkonafhankelijk welke netwerkoplossing het beste aansluit bij jouw organisatie. Ben je aangesloten bij SURF? Wentzo is al jarenlang de netwerkpartner van deze onderwijscoöperatie. Met SURFwireless bieden we een bewezen, toekomstbestendige WiFi-oplossing voor mbo-instellingen, hogescholen, universiteiten en onderzoeksinstellingen.

  38. Hoe werkt Network as a Service (NaaS) in het onderwijs?

    Samen ontwerpen we een netwerk dat naadloos aansluit bij de onderwijsvisie, de verschillende locaties én de behoeftes van jouw medewerkers, leerlingen en/of studenten. Je werkt daarvoor samen met een vast projectteam en schakelt rechtstreeks met technisch specialisten. Ook geven we je gedetailleerd inzicht in het proces en de planning die komt kijken bij een overstap naar NaaS. We migreren je netwerk zo dat de impact voor gebruikers minimaal is en garanderen na de acceptatietesten en after surveys een volledige WiFi-dekking op jouw locatie(s). Jouw netwerk wordt gemonitord door ervaren support engineers. Daardoor kunnen we de meeste netwerkproblemen voorkomen voordat je er iets van merkt. En mocht er zich toch een storing voordoen, dan staan we direct voor je klaar.

  39. Wat zijn de voordelen van Network as a Service (NaaS) in het onderwijs?

    Wanneer je voor een Network as a Service kiest, kies je voor flexibiliteit, gemak en zekerheid. Je hoeft als onderwijsinstelling geen grote investering te doen in je netwerk. In plaats daarvan heb je voorspelbare, maandelijkse kosten. Ook is je netwerk schaalbaar en kun je makkelijk inspelen op nieuwe technologische kansen. Met NaaS heb je als onderwijsinstelling verder geen omkijken meer naar het beheer van jouw netwerk. Zo hoef je niet meer zelf na te denken over hoe je omgaat met de groeiende bandbreedtebehoefte. Verder garandeer je iedereen een veilige verbinding, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid.

  40. Waarom kiezen steeds meer scholen voor een Netwerk as a Service?

    Van tabletklassen tot de opkomst van educatieve applicaties en eduroam. Een steeds groter deel van het onderwijs leunt op jouw digitale netwerk. Het aantal gebruikers neemt toe, ze nemen steeds vaker hun eigen devices mee. Het beheren van je netwerk wordt daardoor steeds complexer. En dan hebben we het nog niet eens over de groei aan digitale risico’s gehad. Steeds meer onderwijsinstellingen kiezen er daarom voor om hun netwerk onder te brengen bij een gespecialiseerd partij zoals Wentzo. Zo kunnen ze focussen op hun kerntaak: het bieden van goed onderwijs!

  41. Wat is NaaS in het onderwijs?

    De afkorting NaaS staat voor Netwerk as a Service. In plaats van dat je zelf je netwerk aanschaft en beheert, doet een gespecialiseerde partner dat voor jouw onderwijsinstelling. Die partner zorgt ervoor dat jouw netwerk betrouwbaar en veilig is én blijft. En dat tegen voorspelbare, maandelijkse kosten. Je hebt waarschijnlijk al meerdere as a service-oplossingen in jouw onderwijsinstelling. Denk bijvoorbeeld aan de licenties voor softwareprogramma’s waarmee jouw docenten of onderzoekers werken.

  42. Kan ik ook mijn complete netwerk uit handen geven?

    Zeker. Wentzo biedt ook de mogelijkheid om jouw vaste netwerk As a Service te verzorgen.

  43. Welke providers bieden WiFi as a service (WaaS) aan en hoe kies ik de juiste oplossing voor mijn bedrijf?

    Wij werken samen met gerenommeerde providers als HPE Aruba Networking, Extreme Networks, Fortinet, Huawei en Juniper-Mist. We adviseren je onafhankelijk en kijken samen met jou welke WiFi-oplossing het beste aansluit bij jouw organisatie.

  44. Hoe stap ik over naar WiFi as a Service (WaaS)?

    In 5 stappen gaan we met jouw bedrijf naar WiFi as a Service:

    1. Inventarisatie: we bespreken de functionele en technische wensen voor een nieuw netwerk.
    2. Design: we maken een technisch ontwerp op basis van je eisen.
    3. Voorbereiding: je krijgt tot in detail inzicht in het proces en de planning.
    4. Migratie: we migreren je netwerk per vleugel of verdieping op zo’n manier dat het geen impact heeft voor de gebruikers.
    5. Na een acceptatietest en after survey is je nieuwe WiFi netwerk ready to roll!
  45. Wat zijn de voordelen van WaaS?

    Met WaaS hoef je niet meer na te denken over het installeren en onderhouden van WiFi-apparatuur, zoals routers en access points. Ook zorgt de managed service provider ervoor dat jouw WiFi-netwerk goed werkt, de juiste beveiliging heeft en voldoende dekking biedt. Met WiFi as a Service van Wentzo ben je verzekerd van een high-end, schaalbaar draadloos netwerk dat garant staat voor de beste gebruikerservaring. En dat tegen voorspelbare, maandelijkse kosten.

  46. Wat is WaaS?

    WaaS staat voor WiFi as a Service. In plaats van zelf een WiFi-netwerk op te zetten en te onderhouden, doet een externe dienstverlener dat voor je. Jij maakt vervolgens gebruik van dat netwerk in de vorm van een dienst.

  47. Welke providers bieden Switching as a Service (SaaS) aan?

    Wij werken samen met providers als Juniper-Mist, Huawei, Extreme Networks en HPE Aruba Networking. Onze netwerkspecialisten adviseren je onafhankelijk over de oplossing die het beste past bij jouw organisatie.

  48. Kan ik ook mijn bestaande switches as a service laten beheren?

    Ja, dat is bij Wentzo mogelijk. We snappen namelijk dat je misschien niet zit te wachten op een volledig nieuwe netwerkomgeving. Daarom bieden we de mogelijkheid om het beheer van bestaande switches over te nemen. Hierna kijken we samen welke optimalisaties er mogelijk zijn om jouw gebruikers te verzekeren van een excellente netwerkervaring.

  49. Kan ik met Switching as a Service (SaaS) inspringen op nieuwe ontwikkeling?

    Ja! Het is misschien lastig te voorspellen hoe jouw organisatie er over 5 of 10 jaar uitziet. Maar wat je wel weet, is dat je IT-infrastructuur moet meebewegen met nieuwe technologische ontwikkelingen. Met SaaS houden wij die ontwikkelingen voor je in de gaten en adviseren we je over de kansen. Omdat je gebruikmaakt van een dienst, kun je die kansen ook makkelijker verzilveren. Je hoeft namelijk niet te wachten tot je switches zijn afgeschreven.

  50. Hoe kies ik de beste NaaS-oplossing voor mijn organisatie?

    Een goede NaaS-oplossing is naadloos afgestemd op jouw organisatie. Je kijkt daarvoor onder meer naar je huidige netwerkinfrastructuur (waar ben ik tevreden over, wat is nog niet afgeschreven), de ontwikkelingen in je organisatie (welke technologieën gebruiken we nu en in de toekomst, hoe ontwikkelt het aantal gebruikers zich en wat vraagt dat van ons netwerk) en natuurlijk behoeften van gebruikers. Een site survey helpt je om in kaart te brengen waar verbeterpunten zitten in je huidige netwerkinfrastructuur. Hiermee heb je de ingrediënten om te komen tot een programma van eisen. Ondersteuning nodig in dit proces? Wentzo helpt je graag.

  51. Welke providers bieden een Network as a Service (NaaS)?

    Wentzo is een onafhankelijke managed service provider. Wij verzorgen NaaS in samenwerking met toonaangevende fabrikanten als HPE Aruba Networking, Extreme Networks, Fortinet, Juniper-Mist en Huawei. Wentzo beschikt over de hoogste partnerstatus bij deze providers. Hierdoor weet jij zeker dat ons kennisniveau op orde is. Ook kunnen we razendsnel schakelen met onze partners over de optimale netwerkoplossing voor jouw bedrijf of organisatie. Last but not least: je profiteert ook van een scherpe tariefstelling!

  52. Hoe werkt Network as a Service (NaaS) en wat zijn de belangrijkste kenmerken?

    Bij NaaS verzorgt een derde partij – ook wel een managed service provider genoemd – alle technische details van jouw netwerk voor je. Van het ontwerp en de implementatie tot de monitoring en het beveiligen van je netwerk. Je hoeft dus zelf bijvoorbeeld geen configuraties of software-updates meer te doen. Met NaaS heb je bovendien één aanspreekpunt voor jouw complete netwerk. Is er een upgrade nodig is of wil je een nieuwe functionaliteit toevoegen? Dan regelt jouw managed service provider dit voor je.

  53. Hoe helpt Switching as a Service (SaaS) mijn bedrijf bij het beheren van een netwerk?

    Kies je voor switching as a service? Dan houden we jouw switches dag en nacht in de gaten en grijpen in wanneer we zien dat één van de switches minder presteert. Zo bieden we je maximale continuïteit en zijn jouw gebruikers verzekerd van een excellente netwerkervaring.

  54. Welke voordelen biedt SaaS?

    Met Switching as a Service hoef je zelf geen investeringen te doen in apparatuur. In plaats daarvan heb je voorspelbare, maandelijkse kosten. Je bent bovendien verzekerd van professioneel beheer door netwerkexperts die hun kennis steeds up to date houden. Tot slot kun je met Switching as a Service gemakkelijk aanpassingen doen aan je switches.

  55. Wat is Switching as a Service (SaaS)?

    SaaS staat voor Switching as a Service. In plaats van dat je zelf switches koopt, configureert en beheert doet een externe partij dat voor je. Jij maakt er vervolgens gebruik van. Eigenlijk net zoals bij een lease-auto.

  56. Wat is het verschil tussen IaaS en NaaS?

    NaaS combineert IaaS met netwerk- en beveiligingsdiensten. NaaS is dus eigenlijk alleen voor netwerken en de netwerkfunctionaliteit wordt geleverd via de cloud. NaaS stelt bedrijven in staat om de complexe problemen die kunnen voortvloeien uit netwerken te vermijden en de bedrijfskosten voor netwerklicenties, hardware, software en beheertools te verlagen.

  57. Wat is IaaS?

    IaaS staat voor ‘Infrastructure as a Service’ en is de nieuwe naam voor wat vroeger ‘enterprise cloud’ werd genoemd. In plaats van servers te bestellen en te wachten tot ze geconfigureerd en verbonden zijn, huren of leasen gebruikers simpelweg servers in de cloud. IaaS combineert opslag, rekenkracht en netwerken op aanvraag. De gebruiker betaalt alleen voor hetgeen daadwerkelijk wordt gebruikt.

  58. Wat zijn de voordelen van Network as a Service (NaaS)?

    Met NaaS hoef je zelf geen grote aanvangsinvesteringen te doen in jouw netwerk. In plaats daarvan heb je voorspelbare, maandelijkse kosten. Ook is je netwerk beter schaalbaar. Groeit je organisatie, sluit je vestiging of wil je nieuwe technologie in gebruik nemen? Met NaaS beweegt je netwerk makkelijk mee. Verder is de continuïteit en veiligheid van jouw netwerk geborgd, zonder dat je zelf hoeft te investeren in bijvoorbeeld kennisontwikkeling.

  59. Wat is NaaS?

    NaaS staat voor Network as a Service. Het houdt in dat je als organisatie je netwerkinfrastructuur (zoals servers, acces points en switches) niet langer zelf aanschaft, maar er gebruik van maakt. Ook het onderhoud van je netwerk vindt bij NaaS plaats door een derde partij. Je neemt dus een dienst af, in plaats van dat je een product koopt.

Fortinet overhandigt partner award aan Wentzo collega terwijl andere Wentzo collega's eromheen staan

Faq

  1. Hoe betrouwbaar is de IBP FO scanner?

    De tool is ontwikkeld door Guardian360, de toonaangevende Nederlandse speler in vulnerability en compliancy scans.

  2. Kan de scanner aantonen of mijn school volledig compliant is aan het normenkader?

    Nee, dat is onmogelijk. De normen gaan namelijk niet alleen over je netwerk, maar ook over je organisatie en de manier waarop je processen inricht. Alleen een audit laat zien of je volledig compliant bent. De resultaten van de scans zijn daarbij wel een waardevol hulpmiddel.

  3. Wanneer moet mijn school voldoen aan het normenkader IBP FO?

    Naar verwachting worden scholen vanaf 2027 verplicht om te voldoen aan het normenkader.

  4. Gelden de normen alleen voor mijn school of ook voor IT-partner?

    De normen gelden ook voor IT-partners en andere leveranciers die betrokken zijn bij jouw netwerk.

  5. Hoe raakt het normenkader IBP FO mijn netwerk?

    In het normenkader staan 69 normen voor het verwerken van persoonsgegevens en informatiebeveiliging. Een deel van die normen raken de manier waarop jouw netwerk is ingericht. Het gaat daarbij onder meer over normen op het gebied van configuration management, identity en access management en security management.

  6. Wat is het normenkader IBP FO?

    Het Normenkader IBP FO bevat normen voor het verwerken van (persoons)gegevens door basisscholen en middelbare scholen. Die moeten scholen helpen om datalekken te voorkomen en bescherming bieden tegen het toenemende aantal cyberaanvallen. Het Normenkader IBP FO is ontwikkeld in samenwerking met het onderwijs zelf en op initiatief van het ministerie van OCW, Kennisnet, SIVON, de PO-Raad en de VO-raad.

  7. Hoe werkt de hackeralert van Security Insight?

    Ondanks alle beveiligingsmaatregelen die je neemt, kan het gebeuren dat er een hacker je netwerk binnendringt. Dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten. Een virtuele component (canary) in je netwerk helpt je daarbij. Deze Canary luistert op de achtergrond mee in je netwerk en slaat een stil alarm bij verdacht netwerkverkeer. Hierdoor kun jij eerder ingrijpen en schade van een hackpoging beperken.

  8. Hoe werkt Security Insight?

    De resultaten van de scans worden vergeleken met de normeringen die gelden voor jouw bedrijf of organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de ISO 27001, de NEN7510, de BIO of de AVG. Je krijgt direct een waarschuwing als een netwerkelement niet meer compliant is, inclusief een urgentieclassificering en gedetailleerde suggesties voor oplossingen. We gaan hierover met je in gesprek en geven gedetailleerde suggesties voor oplossingen.

  9. Welke scanners bevat Security Insight?

    Security Insight brengt 15 krachtige scanners samen. Van een global scanner die applicaties controleert tot een amplification scanner die de configuratie van je servers monitort. En van een credential scanner die het wachtwoordgebruik onder de loep neemt tot een network vulnerability scanner die bijvoorbeeld verouderde patches bij besturingssystemen signaleert.

  10. Welke voordelen biedt Security Insight?
    • Continue monitoring biedt meer inzicht dan periodieke security audits.
    • Je hebt één vendorneutraal platform waarmee je jouw netwerk monitort.
    • Je kunt als IT-manager of CISO netwerkleveranciers gericht aanspreken op veiligheidsrisico’s.
    • Je kunt naar interne (directie/bestuur/RvT) en externe stakeholders (banken, verzekeraars) aantonen dat je (informatie)beveiligingsbeleid technisch op orde is.
  11. Wat is Security Insight?

    Security Insight is een oplossing van Wentzo waarmee je informatiebeveiliging naar een hoger niveau tilt en realtime grip krijgt op digitale risico’s. Met Security Insight wordt jouw netwerk continu gescand op een groot aantal mogelijke kwetsbaarheden. Je weet daardoor realtime of je nog voldoet aan de securitynormen in jouw branche of de eisen die horen bij jouw informatiebeveiligingsbeleid. Ook krijg je alerts wanneer hackers proberen binnen te dringen in jouw netwerk.

  12. Welke SD-WAN-oplossing adviseren jullie?

    Wentzo levert SD-WAN van Fortinet. Fortinet is wereldwijd toonaangevend op het gebied van SD-WAN. Met Fortinet beschik je over een SD-WAN oplossing die wordt toegepast door enterprise bedrijven en internationale organisaties. De netwerkspecialisten van Wentzo staan garant voor een naadloze implementatie van Fortinet Secure SD-WAN in jouw organisatie.

  13. Welke voordelen biedt SD-WAN?
      • SD-WAN is betaalbaarder dan een traditionele WAN-oplossing, omdat je betaalbare internetaansluitingen gebruikt als basis voor jouw netwerk en met software op een intelligente manier de verkeersstromen binnen dat netwerk regelt.
      • SD-WAN biedt flexibiliteit wanneer je tussentijds bijvoorbeeld je bandbreedte wilt opschalen of andere aanpassingen wilt doen.
      • Met SD-WAN kun je belangrijk netwerkverkeer prioriteit geven en wordt netwerkverkeer automatisch omgeleid als er een verbinding wegvalt.
      • Je beheert SD-WAN vanuit één centrale cloudomgeving.
  14. Wat is SD-WAN?

    SD-WAN staat voor Software Defined Wide Area Network. Het is een manier om netwerken van locaties of vestigingen met elkaar te verbinden, zonder dat je daar traditionele hardware voor nodig hebt. In plaats daarvan wordt software gebruikt om verkeer op een efficiënte en dynamische manier over het netwerk te routeren.

  15. Welke NAC-oplossing adviseren jullie?

    Onze voorkeur gaat uit naar de Aruba ClearPass. Dit platform biedt je niet alleen het hoogst haalbare beveiligingsniveau, maar ook het grootste gebruiksgemak. Je beheert eenvoudig de toegang tot zowel je draadloze als je vaste netwerk. Op basis van de rollen, het type device en het security niveau, krijgen apparaten geautomatiseerd volledige of beperkte toegang tot het netwerk.

  16. Wat houdt Least Privileged Access in?

    Bij Least Privilage Acces krijgen gebruikers niet meer rechten dan ze nodig hebben om bijvoorbeeld hun werk te doen of te studeren. Op die manier verminder je beveiligingsrisico’s, want als er onverhoopt indringers binnenkomen via devices van gebruikers kunnen ze niet bij alle delen van jouw netwerk.

  17. Wat houdt Zero Trust Network Access in?

    Bij Zero Trust Network Access vindt er standaard en continu verificatie en autorisatie plaats voordat iemand toegang krijgt tot het netwerk. Zelfs als gebruikers zich binnen je netwerk bevinden. Het is de basis voor moderne netwerkbeveiliging in een wereld waarin dreigingen zowel van binnen als van buiten komen.

  18. Welke voordelen biedt Network Access Control (NAC) voor netwerkbeveiliging?

    Met NAC monitor je realtime wie er wanneer, waar en met welk type device verbinding maakt met je netwerk. Daarnaast stel je policies per gebruikersgroep vast. Weer bijvoorbeeld automatische devices zonder recente anti-virussoftware, privé devices of onbekende IOT-devices. Ook controleer je moeiteloos of verbonden devices nog voldoen aan je beveiligingsregels. Devices met verdacht netwerkverkeer plaats je in quarantaine.

  19. Waarom is NAC belangrijk voor jouw netwerkbeveiliging?

    Met de groei van het aantal online en digitale toepassingen, groeit ook jouw netwerkverkeer. Bovendien maken gebruikers tegenwoordig met een brede mix aan zakelijke en privé devices verbinding met jouw netwerk. Dat brengt nieuwe risico’s met zich mee. Met Network Acces Control beheers je die risico’s en houd je grip op het netwerkverkeer. Wentzo helpt je aan de NAC-oplossing die aansluit bij jouw organisatie en netwerkverkeer.

  20. Wat is NAC?

    NAC staat voor Network Acces Control. Het is een hulpmiddel om de toegang tot jouw netwerk te reguleren en alleen geautoriseerde gebruikers toe te laten.

  21. Hoe bescherm ik mijn netwerk als medewerkers thuis of onderweg inloggen?

    Medewerkers in jouw organisatie loggen steeds vaker thuis of onderweg in. Dan wil je dat je firewall daar ook werkt. Voor maximale beveiliging laat je je medewerkers via een VPN-cliënt verbinding maken met jouw firewall. Die routeert het verkeer naar het interne netwerk en/of het internet. Zo gelden je security policies ook op afstand!

  22. Welke firewall-oplossing biedt Wentzo?

    Wentzo levert firewall oplossingen van Fortinet. De FortiGate firewalls bieden een perfecte balans tussen eenvoud in beheer, maximale bescherming en een gezonde, schaalbare tariefstelling. Een belangrijk element is de FortiGuard protectie service. Deze biedt uitgebreide beveiligingsservices, updates en maximale bescherming voor jouw netwerk.

  23. Welke soorten firewalls zijn er?

    Packet-filtering firewalls, stateful inspection firewalls, application-level firewalls, next-gen firewalls, proxy firewalls; firewalls zijn er in alle soorten en maten. Welk type firewall geschikt is voor jouw organisatie, hangt af van de beveiliging behoeften, de complexiteit van het netwerk en de gewenste functionaliteit.

  24. Waar beschermt een firewall tegen?

    Met een firewall ben je beschermd tegen virussen, spyware, DDOS-aanvallen en ander ongewenst netwerkverkeer. Een goede firewall doet dat op een gebruiksvriendelijke manier en biedt jouw medewerkers ook thuis of onderweg veilige toegang tot het internet óf je interne netwerk.

  25. Hoe werkt een firewall?

    Een firewall werkt met een set van regels die bepalen welk netwerkverkeer wordt toegestaan ​​of geblokkeerd. Deze regels zijn gebaseerd op verschillende criteria, zoals bron- en doel-IP-adressen, poortnummers en protocoltypes. Moderne firewalls gebruiken ook machinelearning en artificial intelligence om bedreigingen voor jouw netwerk te signaleren.

  26. Wat is een firewall?

    Een firewall is een beveiligingslaag tussen jouw netwerk en de buitenwereld. Een firewall beschermt jouw netwerk tegen ongeautoriseerde toegang en schadelijke activiteiten.

  27. Kunnen jullie met mij meedenken over de continuïteit en veiligheid van mijn netwerk?

    Zeker, we gaan graag met je in gesprek. Samen kijken we naar huidige en toekomstige bedreigingen en sparren we over jouw netwerkinfrastructuur. Op basis daarvan geven we je gericht advies op het gebied van Secure Networking.

  28. Welke tools en technologieën zijn beschikbaar voor Secure Networking?

    Er zijn veel verschillende oplossingen om de veiligheid en continuïteit van jouw netwerk te borgen. Dit zijn een aantal belangrijke tools die we bij Wentzo veel toepassen.

    -Met Network Acces Control (NAC) monitor je realtime wie er verbinding wil maken met jouw netwerk. Na een uitgebreide validatie geef je geautomatiseerd de minimaal benodigde toegangsrechten.
    -Met DDI krijg je grip op DNS- en DHCP-verkeer. Zo dring je spoofing terug en bied je malwaredreigingen het hoofd.
    -Met een third-gen firewall bescherm je al jouw gebruikers en netwerkonderdelen, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring.
    -Security Insight scant continu en realtime jouw netwerk op meer dan 15 verschillende kwetsbaarheden. Ook krijg je alerts als hackers proberen binnen te dringen in jouw netwerk. Verder monitor je doorlopend of je nog voldoet aan de securitynormen in jouw branche of de eisen die horen bij jouw informatiebeveiligingsbeleid.

  29. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een Secure Network?

    Een Secure Network is een netwerk dat is ontworpen met het oog op continuïteit. Veiligheid is niet alleen leidend bij het design, maar staat ook voorop bij de inrichting en het vormgeven van processen en het monitoren van jouw netwerk. En omdat hackers en cybercriminelen nooit stil staan, doen wij dat ook niet. We blijven steeds met je in gesprek over de veiligheid van je netwerk en voeren in samenspraak met jou maatregelen door om dreigingen af te slaan.

  30. Wat is Secure Networking en hoe kan het mijn bedrijf helpen?

    Met Secure Networking zorgt Wentzo ervoor dat de primaire processen in jouw organisatie nooit worden verstoord door problemen met het netwerk. We zorgen voor een stabiel, snel en veilig netwerk waarbij het servicemanagement altijd op orde is. Dat doen we met een team van meer dan 50 ervaren netwerkprofessionals, die continu hun netwerkkennis doorontwikkelen en nieuwe netwerontwikkelingen op de voet volgen.

  31. Hoe kies ik de beste NaaS-oplossing kiezen voor mijn zorginstelling?

    Een goede NaaS-oplossing is naadloos afgestemd op jouw zorgorganisatie. We kijken daarbij onder meer naar jouw locaties, de ontwikkeling van het netwerkverkeer, de zorgtechnologieën die je nu gebruikt en natuurlijk de behoeften van jouw medewerkers, cliënten en patiënten. Ook brengen we met netwerkmetingen en spectrum analyses eventuele netwerkbarrières in kaart. Op basis van alle technische en functionele wensen werken we vervolgens samen aan een netwerkontwerp dat past bij jouw organisatie en locaties.

  32. Welke providers bieden Network as a Service (NaaS) oplossingen aan voor de zorg?

    Providers als HPE Aruba Networking, Extreme Networks, Fortinet, Huawei en Juniper-Mist zijn voorbeelden van gerenommeerde fabrikanten die NaaS-oplossingen voor de zorg bieden. Dat doen ze via managed service providers zoals Wentzo. Als onafhankelijke managed service provider adviseren we je graag welke NaaS-oplossing het beste aansluit bij jouw wensen.

  33. Hoe draagt NaaS bij aan positieve ervaringen van patiënten of cliënten?

    Met NaaS van Wentzo beschikken jouw cliënten of patiënten over een betrouwbaar en veilig netwerk met een hoge snelheid. Of ze nu bij je op bezoek zijn of bijvoorbeeld in hun eigen woonzorgappartement. Omdat je zelf voorspelbare maandelijkse netwerkkosten hebt, kun je die eenvoudig doorberekenen naar cliënten. Natuurlijk is het met NaaS ook mogelijk om een gratis gastennetwerk aan te bieden. Zijn er onverhoopt problemen? Dan ondersteunt Wentzo patiënten of cliënten vanuit een professionele helpdesk. Uiteraard scheiden we bij Wentzo patiënten- en cliënten netwerken van het netwerk dat jouw zorgprofessionals gebruiken. Zo is de veiligheid van gevoelige informatie goed geborgd.

  34. Hoe helpt NaaS bij het verbeteren van de kwaliteit van de zorg?

    Steeds meer zorgtaken zijn gedigitaliseerd. Van het bijwerken van zorgdossiers tot het aftekenen van medicijnlijsten. Als je dat overal en direct kunt doen, is er minder kans op vergissingen of fouten. De gegarandeerde connectiviteit van een NaaS-oplossing draagt zo direct bij aan de uitvoering van primaire zorgtaken en de kwaliteit van de zorg. Een NaaS-oplossing biedt ook gemak en flexibiliteit, met bijvoorbeeld flexplekken voor ambulante medewerkers.

  35. Wat zijn de voordelen van Network as a Service (NaaS) in de zorg?

    Met een Network as a Service is de continuïteit en kwaliteit van jouw netwerk geborgd. Zo kunnen jouw medewerkers altijd en overal hun zorgtaken uitvoeren. En zijn patiënten of cliënten altijd verzekerd van een snelle, betrouwbare draadloze verbinding. Als zorgorganisatie hoef je zelf geen grote investering meer te doen. En omdat we bij Wentzo de monitoring en het beheer van jouw netwerk verzorgen, kunnen jouw eigen netwerkbeheerders zich focussen op bijvoorbeeld eerstelijnsondersteuning of de adoptie van nieuwe zorgtechnologieën.

  36. Wat is NaaS in de zorg?

    NaaS staat voor Netwerk as a Service. Het betekent dat jouw zorgorganisatie het netwerk niet langer zelf aanschaft en beheert, maar dat een gespecialiseerde partner die complete verantwoordelijkheid van je overneemt. Die partner zorgt ervoor dat jouw netwerk betrouwbaar en veilig is én blijft. Tegen voorspelbare, maandelijkse kosten.

  37. Welke providers bieden Network as a Service (NaaS) oplossingen aan voor het onderwijs?

    Wij werken samen met providers als HPE Aruba Networking, Extreme Networks, Fortinet, Huawei en Juniper-Mist. We adviseren je merkonafhankelijk welke netwerkoplossing het beste aansluit bij jouw organisatie. Ben je aangesloten bij SURF? Wentzo is al jarenlang de netwerkpartner van deze onderwijscoöperatie. Met SURFwireless bieden we een bewezen, toekomstbestendige WiFi-oplossing voor mbo-instellingen, hogescholen, universiteiten en onderzoeksinstellingen.

  38. Hoe werkt Network as a Service (NaaS) in het onderwijs?

    Samen ontwerpen we een netwerk dat naadloos aansluit bij de onderwijsvisie, de verschillende locaties én de behoeftes van jouw medewerkers, leerlingen en/of studenten. Je werkt daarvoor samen met een vast projectteam en schakelt rechtstreeks met technisch specialisten. Ook geven we je gedetailleerd inzicht in het proces en de planning die komt kijken bij een overstap naar NaaS. We migreren je netwerk zo dat de impact voor gebruikers minimaal is en garanderen na de acceptatietesten en after surveys een volledige WiFi-dekking op jouw locatie(s). Jouw netwerk wordt gemonitord door ervaren support engineers. Daardoor kunnen we de meeste netwerkproblemen voorkomen voordat je er iets van merkt. En mocht er zich toch een storing voordoen, dan staan we direct voor je klaar.

  39. Wat zijn de voordelen van Network as a Service (NaaS) in het onderwijs?

    Wanneer je voor een Network as a Service kiest, kies je voor flexibiliteit, gemak en zekerheid. Je hoeft als onderwijsinstelling geen grote investering te doen in je netwerk. In plaats daarvan heb je voorspelbare, maandelijkse kosten. Ook is je netwerk schaalbaar en kun je makkelijk inspelen op nieuwe technologische kansen. Met NaaS heb je als onderwijsinstelling verder geen omkijken meer naar het beheer van jouw netwerk. Zo hoef je niet meer zelf na te denken over hoe je omgaat met de groeiende bandbreedtebehoefte. Verder garandeer je iedereen een veilige verbinding, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid.

  40. Waarom kiezen steeds meer scholen voor een Netwerk as a Service?

    Van tabletklassen tot de opkomst van educatieve applicaties en eduroam. Een steeds groter deel van het onderwijs leunt op jouw digitale netwerk. Het aantal gebruikers neemt toe, ze nemen steeds vaker hun eigen devices mee. Het beheren van je netwerk wordt daardoor steeds complexer. En dan hebben we het nog niet eens over de groei aan digitale risico’s gehad. Steeds meer onderwijsinstellingen kiezen er daarom voor om hun netwerk onder te brengen bij een gespecialiseerd partij zoals Wentzo. Zo kunnen ze focussen op hun kerntaak: het bieden van goed onderwijs!

  41. Wat is NaaS in het onderwijs?

    De afkorting NaaS staat voor Netwerk as a Service. In plaats van dat je zelf je netwerk aanschaft en beheert, doet een gespecialiseerde partner dat voor jouw onderwijsinstelling. Die partner zorgt ervoor dat jouw netwerk betrouwbaar en veilig is én blijft. En dat tegen voorspelbare, maandelijkse kosten. Je hebt waarschijnlijk al meerdere as a service-oplossingen in jouw onderwijsinstelling. Denk bijvoorbeeld aan de licenties voor softwareprogramma’s waarmee jouw docenten of onderzoekers werken.

  42. Kan ik ook mijn complete netwerk uit handen geven?

    Zeker. Wentzo biedt ook de mogelijkheid om jouw vaste netwerk As a Service te verzorgen.

  43. Welke providers bieden WiFi as a service (WaaS) aan en hoe kies ik de juiste oplossing voor mijn bedrijf?

    Wij werken samen met gerenommeerde providers als HPE Aruba Networking, Extreme Networks, Fortinet, Huawei en Juniper-Mist. We adviseren je onafhankelijk en kijken samen met jou welke WiFi-oplossing het beste aansluit bij jouw organisatie.

  44. Hoe stap ik over naar WiFi as a Service (WaaS)?

    In 5 stappen gaan we met jouw bedrijf naar WiFi as a Service:

    1. Inventarisatie: we bespreken de functionele en technische wensen voor een nieuw netwerk.
    2. Design: we maken een technisch ontwerp op basis van je eisen.
    3. Voorbereiding: je krijgt tot in detail inzicht in het proces en de planning.
    4. Migratie: we migreren je netwerk per vleugel of verdieping op zo’n manier dat het geen impact heeft voor de gebruikers.
    5. Na een acceptatietest en after survey is je nieuwe WiFi netwerk ready to roll!
  45. Wat zijn de voordelen van WaaS?

    Met WaaS hoef je niet meer na te denken over het installeren en onderhouden van WiFi-apparatuur, zoals routers en access points. Ook zorgt de managed service provider ervoor dat jouw WiFi-netwerk goed werkt, de juiste beveiliging heeft en voldoende dekking biedt. Met WiFi as a Service van Wentzo ben je verzekerd van een high-end, schaalbaar draadloos netwerk dat garant staat voor de beste gebruikerservaring. En dat tegen voorspelbare, maandelijkse kosten.

  46. Wat is WaaS?

    WaaS staat voor WiFi as a Service. In plaats van zelf een WiFi-netwerk op te zetten en te onderhouden, doet een externe dienstverlener dat voor je. Jij maakt vervolgens gebruik van dat netwerk in de vorm van een dienst.

  47. Welke providers bieden Switching as a Service (SaaS) aan?

    Wij werken samen met providers als Juniper-Mist, Huawei, Extreme Networks en HPE Aruba Networking. Onze netwerkspecialisten adviseren je onafhankelijk over de oplossing die het beste past bij jouw organisatie.

  48. Kan ik ook mijn bestaande switches as a service laten beheren?

    Ja, dat is bij Wentzo mogelijk. We snappen namelijk dat je misschien niet zit te wachten op een volledig nieuwe netwerkomgeving. Daarom bieden we de mogelijkheid om het beheer van bestaande switches over te nemen. Hierna kijken we samen welke optimalisaties er mogelijk zijn om jouw gebruikers te verzekeren van een excellente netwerkervaring.

  49. Kan ik met Switching as a Service (SaaS) inspringen op nieuwe ontwikkeling?

    Ja! Het is misschien lastig te voorspellen hoe jouw organisatie er over 5 of 10 jaar uitziet. Maar wat je wel weet, is dat je IT-infrastructuur moet meebewegen met nieuwe technologische ontwikkelingen. Met SaaS houden wij die ontwikkelingen voor je in de gaten en adviseren we je over de kansen. Omdat je gebruikmaakt van een dienst, kun je die kansen ook makkelijker verzilveren. Je hoeft namelijk niet te wachten tot je switches zijn afgeschreven.

  50. Hoe kies ik de beste NaaS-oplossing voor mijn organisatie?

    Een goede NaaS-oplossing is naadloos afgestemd op jouw organisatie. Je kijkt daarvoor onder meer naar je huidige netwerkinfrastructuur (waar ben ik tevreden over, wat is nog niet afgeschreven), de ontwikkelingen in je organisatie (welke technologieën gebruiken we nu en in de toekomst, hoe ontwikkelt het aantal gebruikers zich en wat vraagt dat van ons netwerk) en natuurlijk behoeften van gebruikers. Een site survey helpt je om in kaart te brengen waar verbeterpunten zitten in je huidige netwerkinfrastructuur. Hiermee heb je de ingrediënten om te komen tot een programma van eisen. Ondersteuning nodig in dit proces? Wentzo helpt je graag.

  51. Welke providers bieden een Network as a Service (NaaS)?

    Wentzo is een onafhankelijke managed service provider. Wij verzorgen NaaS in samenwerking met toonaangevende fabrikanten als HPE Aruba Networking, Extreme Networks, Fortinet, Juniper-Mist en Huawei. Wentzo beschikt over de hoogste partnerstatus bij deze providers. Hierdoor weet jij zeker dat ons kennisniveau op orde is. Ook kunnen we razendsnel schakelen met onze partners over de optimale netwerkoplossing voor jouw bedrijf of organisatie. Last but not least: je profiteert ook van een scherpe tariefstelling!

  52. Hoe werkt Network as a Service (NaaS) en wat zijn de belangrijkste kenmerken?

    Bij NaaS verzorgt een derde partij – ook wel een managed service provider genoemd – alle technische details van jouw netwerk voor je. Van het ontwerp en de implementatie tot de monitoring en het beveiligen van je netwerk. Je hoeft dus zelf bijvoorbeeld geen configuraties of software-updates meer te doen. Met NaaS heb je bovendien één aanspreekpunt voor jouw complete netwerk. Is er een upgrade nodig is of wil je een nieuwe functionaliteit toevoegen? Dan regelt jouw managed service provider dit voor je.

  53. Hoe helpt Switching as a Service (SaaS) mijn bedrijf bij het beheren van een netwerk?

    Kies je voor switching as a service? Dan houden we jouw switches dag en nacht in de gaten en grijpen in wanneer we zien dat één van de switches minder presteert. Zo bieden we je maximale continuïteit en zijn jouw gebruikers verzekerd van een excellente netwerkervaring.

  54. Welke voordelen biedt SaaS?

    Met Switching as a Service hoef je zelf geen investeringen te doen in apparatuur. In plaats daarvan heb je voorspelbare, maandelijkse kosten. Je bent bovendien verzekerd van professioneel beheer door netwerkexperts die hun kennis steeds up to date houden. Tot slot kun je met Switching as a Service gemakkelijk aanpassingen doen aan je switches.

  55. Wat is Switching as a Service (SaaS)?

    SaaS staat voor Switching as a Service. In plaats van dat je zelf switches koopt, configureert en beheert doet een externe partij dat voor je. Jij maakt er vervolgens gebruik van. Eigenlijk net zoals bij een lease-auto.

  56. Wat is het verschil tussen IaaS en NaaS?

    NaaS combineert IaaS met netwerk- en beveiligingsdiensten. NaaS is dus eigenlijk alleen voor netwerken en de netwerkfunctionaliteit wordt geleverd via de cloud. NaaS stelt bedrijven in staat om de complexe problemen die kunnen voortvloeien uit netwerken te vermijden en de bedrijfskosten voor netwerklicenties, hardware, software en beheertools te verlagen.

  57. Wat is IaaS?

    IaaS staat voor ‘Infrastructure as a Service’ en is de nieuwe naam voor wat vroeger ‘enterprise cloud’ werd genoemd. In plaats van servers te bestellen en te wachten tot ze geconfigureerd en verbonden zijn, huren of leasen gebruikers simpelweg servers in de cloud. IaaS combineert opslag, rekenkracht en netwerken op aanvraag. De gebruiker betaalt alleen voor hetgeen daadwerkelijk wordt gebruikt.

  58. Wat zijn de voordelen van Network as a Service (NaaS)?

    Met NaaS hoef je zelf geen grote aanvangsinvesteringen te doen in jouw netwerk. In plaats daarvan heb je voorspelbare, maandelijkse kosten. Ook is je netwerk beter schaalbaar. Groeit je organisatie, sluit je vestiging of wil je nieuwe technologie in gebruik nemen? Met NaaS beweegt je netwerk makkelijk mee. Verder is de continuïteit en veiligheid van jouw netwerk geborgd, zonder dat je zelf hoeft te investeren in bijvoorbeeld kennisontwikkeling.

  59. Wat is NaaS?

    NaaS staat voor Network as a Service. Het houdt in dat je als organisatie je netwerkinfrastructuur (zoals servers, acces points en switches) niet langer zelf aanschaft, maar er gebruik van maakt. Ook het onderhoud van je netwerk vindt bij NaaS plaats door een derde partij. Je neemt dus een dienst af, in plaats van dat je een product koopt.

Fortinet overhandigt partner award aan Wentzo collega terwijl andere Wentzo collega's eromheen staan