User eXperience Insight Sensors

Met Aruba UXI sensors heb je volledig inzicht in de prestaties van jouw netwerk!

User eXperience Insight Sensors
Ricardo Vriesema Wentzo

Ricardo Vriesema

Inside Sales
Wentzo slogan connect to make a difference

Uitdagingen van een hedendaags netwerk

Typerend voor een netwerk is dat er dagelijks zeer veel verschillende gebruikers mee verbinden. Met een diversiteit aan devices en applicaties is het een hele uitdaging om al deze gebruikers een positieve connectiviteitservaring te geven. Want als gebruikers ervaren dat er iets hapert in het netwerk, waar begin je dan met zoeken naar het probleem? Als je niet oppast beland je in een discussie tussen de verschillende leveranciers van de verschillende oplossingen.  

UXI uitgelegd in 10 minuten

Tijdens onze video breaks staan steeds één thema centraal. Binnen 10 minuten ben je helemaal op de hoogte van alle ins en outs. In deze video update gaan we in op de User eXperiece Insight (UXI). René van Dorst van Aruba Networks en Bert Enserink van Wentzo vertellen je wat een UXI is, wat de meerwaarde is van de UXI en hoe je een UXI inzet.

Aruba Central features en voordelen. René van Dorst vertelt erover in deze Wentzo video break.

Video niet beschikbaar

Accepteer de cookies om de video’s op onze site te kunnen bekijken.

Inzicht in gebruikerservaring en applicaties

“De applicatie doet het niet” of “het Wi-Fi doet het niet” zijn vaak veelgehoorde problemen die gebruikers melden. Vanuit het netwerk is het moeilijk te bepalen waar de problemen vandaan komen. Dankzij de UXI komen netwerkbeheerders sneller tot de oorzaak en kunnen ze sneller zaken uitsluiten. 

Eigenlijk klinkt het logisch. Als organisatie wil je juist dat jouw gebruikers op een goede manier haar applicaties kunnen gebruiken. Maar inzicht in of dit ook daadwerkelijk het geval is blijft achterwege. Daarom biedt Wentzo de mogelijkheid om UXI’s, oftewel User eXperience Insight sensoren toe te voegen in jouw netwerk. Daarmee krijg je onafhankelijk inzicht in de prestaties van jouw netwerk en applicaties.  

Vendor neutraal

Met verschillende merken netwerkcomponenten en managementplatformen is de kwaliteit van de losse onderdelen goed te monitoren. Een UXI gaat echter verder. Met deze sensoren actief in jouw netwerk creëer je inzicht in het functioneren van de gehele keten. Van applicaties in de cloud, tot aan de netwerkswitches en de WiFi verbinding. Vanuit de UXI dashboard worden duidelijke inzichten en rapportages beschikbaar gesteld. Hapert er een onderdeel in de keten, dan is het mogelijk om triggers in te stellen en bijvoorbeeld een incidentmelding te genereren. 

En als er een storing is, kan je binnen het dashboard snel duidelijk krijgen wat de oorzaak van het probleem is. De automatisch opgeslagen (dynamic) packet capture maakt het mogelijk om tot in detail de storing te analyseren. In het dashboard is een duidelijke root cause analyse terug te vinden en krijg je snel inzicht waar de problemen door veroorzaakt worden. Data waarop gerapporteerd wordt betreft onder andere: connectivity, throughput, latency, jitter, packet loss, web server response time, web application transaction time en VoIP MoS score. 

Applicatie testing met UXI

Heb jij veel studenten die verbinding maken met eduroam of maakt jouw organisatie juist gebruik van Microsoft Teams of Salesforce? Deze en veel meer applicaties zijn ook te testen met een UXI. Zo is het mogelijk om een capture te maken van een handeling binnen een applicatie en deze in te voeren in de sensor. De sensor zal deze applicaties actief en op continue basis testen. Hiermee krijg je daadwerkelijk inzicht in de kwaliteit die jouw gebruikers ervaren.

Logo HPE Aruba Networking

Video niet beschikbaar

Accepteer de cookies om de video’s op onze site te kunnen bekijken.

Belangrijke eigenschappen

  • Intuïtief en eenvoudig te gebruiken dashboard met inzicht in de gezondheid en prestaties van hoe gebruikers jouw netwerk ervaren;
  • AI gebaseerde alarmeringen die kritische storingen onder jouw aandacht brengen;
  • Gebruikers en applicatie testen op continue basis; 
  • Prestaties inzichtelijk van het LAN, WLAN, netwerkservices en cloud applicaties; 
  • Snelle en eenvoudige installatie; 
  • Vergaande API integraties mogelijk zoals bijvoorbeeld Slack via webhooks; 
  • Vendor onafhankelijk en toepasbaar binnen elk netwerklandschap. 
Meer informatie?
Neem vrijblijvend contact op!
Aruba UXI
Ricardo Vriesema Wentzo

Ricardo Vriesema

Inside Sales

Neem contact met mij op

Hidden