DDI as a Service

Snel, stabiel en veilig internet voor honderden, duizenden of zelfs tienduizenden gebruikers tegelijk.

Twee Wentzo collega's werken aan een bureau en kijken lachend naar elkaar terwijl ze bezig zijn met een WiFi as a Service rapport.
Etienne van Heel Wentzo

Etienne van Heel

Sales Consultant
Wentzo slogan connect to make a difference

DNS- en DHCP-servers op topniveau

Snel, stabiel en veilig internet voor honderden, duizenden of zelfs tienduizenden gebruikers tegelijk? Dan moeten achter de schermen je DNS- en DHCP-servers op topniveau presteren. Bottlenecks in de gebruikerservaring en security-issues zijn regelmatig daarop terug te leiden. Dat los je op met DDI van Infoblox. Wentzo is de eerste partij in Nederland die deze geïntegreerde oplossing voor DNS, DHCP en IP-adresmanagement (IPAM) as a Service aanbiedt.

Sparren met een specialist?

Wat is DDI precies?

DDI is een combinatie van DNS-, DHCP- en IPAM-diensten. De DNS- en DHCP-diensten zorgen ervoor dat gebruikers geautomatiseerd een IP-adres en de benodigde netwerkinformatie kunnen bemachtigen. Daarnaast beschik je over een platform voor IP-adresmanagement waarmee je IP-adresruimte in je netwerk plant, volgt en beheert. DDI is vooral interessant voor wat grotere bedrijven en organisaties die hoge security-eisen aan hun netwerk stellen en te maken hebben met grote aantallen (wisselende) gebruikers.

Logo infoblox

Waarom je als netwerkbeheerder blij wordt van DDI as a Service

1. Beheer en wijzig IP-adressen met een muisklik

Met DDI beheer je eenvoudig IP-adressen en voer je met één muisklik op elke server mutaties door. Dat bespaart je veel tijd en vergroot je netwerkveiligheid, zeker nu een toenemend aantal apparaten verbinding maakt met je netwerk (IOT) en steeds meer mensen hun eigen devices (BYOD) meebrengen naar je bedrijf of organisatie.

2. Automatiseer protocolupdates en meer

Doordat DNS- en DHCP-data samenkomen in DDI, kun je updates in het ene protocol automatisch laten doorvoeren in het andere protocol. Gecentraliseerd IP-adresmanagement zorgt er bovendien voor dat je sneller nieuwe devices, diensten en netwerken in gebruik kunt nemen.

3. Bescherm beheerde devices thuis en onderweg

Met DDI kun je (beheerde) devices ook beschermen op moment dat ze zich buiten jouw eigen netwerk bevinden. Zo zijn jouw collega’s altijd en overal verzekerd van dezelfde hoogwaardige bescherming tegen spoofing en andere DNS- en DHCP-bedreigingen.

4. Naadloze samenwerking met netwerkcomponenten

Met DDI kun je eenvoudig en snel security regels voor je firewall instellen en aanpassen, waardoor je bijvoorbeeld HTTPS-versleutelde DNS-verzoeken herkent. Je integreert DDI ook moeiteloos met Network Access Control (NAC), Security Information and Event Management (SIEM) en IT Service Management (ITSM), waardoor deze netwerkcomponenten nog meer veiligheid bieden.

De kracht van een enterprise-oplossing, de kennis en service van Wentzo

Infoblox is wereldwijd toonaangevend op het gebied van DNS, DHCP en IPAM. Met DDI van Infoblox beschik je over een state-of-the-art oplossing die is ontwikkeld voor enterprise organisaties. Die hoogwaardige oplossing biedt Wentzo nu as a service aan voor jouw bedrijf of organisatie. Schaalbaar en flexibel dus. Ook weet je precies waar je aan toe bent met voorspelbare maandelijkse kosten. De ervaren netwerkspecialisten van Wentzo staan garant voor een naadloze implementatie van DDI in jouw organisatie. En met experience level agreements tillen we de zekerheid van een optimale gebruikerservaring voor jou naar een nieuw niveau.

DDI as a Service voor Jaarbeurs Utrecht

Jaarbeurs Utrecht is één van de grootste evenementenlocatie van ons land. Jaarlijks bezoeken zo’n 2,5 miljoen mensen bijeenkomsten in het complex, dat een vloeroppervlakte heeft van 100.000 m2. Wentzo voorzag Jaarbeurs Utrecht van een volledig nieuw netwerk en implementeerde DDI van Infoblox. Daarmee kan Jaarbeurs Utrecht ook op de meest drukke momenten bezoekers razendsnel internet bieden.

Volle Jaarbeurs zaal waar mensen zittend kijken naar het podium. Hier wordt DDI as a Service toegepast.

Keertje praten over DDI as a service?

Wil je meer weten over DDI? Heb je netwerkproblemen en vraag je je af of die misschien veroorzaakt worden door de afhandeling van DHCP- en DNS-verzoeken? Of sta je voor de vervanging van jouw netwerk? Maak een afspraak om eens vrijblijvend te sparren met één van onze netwerkspecialisten. We vertellen je ook graag meer over onze oplossingen op het gebied van Network as a Service en WiFi as a Service.

Twee Wentzo collega's zitten buiten lachend tegenover elkaar aan een tafel en zijn met elkaar in gesprek. Ze eten daarbij taart en drinken koffie.

Neem contact op

Hidden
Etienne van Heel Wentzo

Etienne van Heel

Sales Consultant
0577-460008

Neem contact met mij op

Hidden